سقف کاذب در طرحهای مدلهای متنوع با مصالح و متریالهای متفاوت در بازار موجود است؛ بنابراین اگر قصد اجرای سقف ذکر شده است. در مبحث سقف کاذب چوبی چیست شما را به طور کامل با یکی از پرطرفدارترین نوع این المان و مزیتهای آن آشنا نمودهایم؛ حال میتوانید با انواع سقف کاذب آشنا شوید.
مزایای اجرای سقف کاذب
- امکان جابجایی سقف کاذب وجود دارد
- تعمیر و بازسازی سقف کاذب، آسانتر از سقف اصلی بوده و هزینه کمتری دربر دارد.
- به کار بردن عایق حرارتی در اجرای این طرح، اتلاف حرارت از طریق سقف را کاهش میدهد.
- سقف کاذب میتواند برای نورپردازیهای خاص و مناسب با شرایط محیط مورد استفاده قرار گیرد.
- این سقف، انتقال صدا در بین طبقات ساختمان را به میزان زیادی کاهش داده و موجب آکوستیک شدن فضا میشود.
- این سقف، موجب پوشاندن نواقص سقف اصلی و نیز تأسیسات زیر سقف مانند: لولهها و سیم کشیها و … میشود.
- سقف کاذب با کوتاهتر کردن سقف و حذف فضاهای اضافی اتاق، موجب بهبود مصرف انرژی مورد استفاده برای گرم و سرد کردن فضا میشود.
اجزای تشکیل دهنده سقف کاذب
1) میلگردهای عمودی
برای آویزان کردن سقف کاذب و اتصال آن به سقف اصلی، از میلگردهای عمودی ( معمولاً شماره 10 تا 12 ) استفاده میشود که انتهای آنها به شکل چنگک یا قلاب فرم داده شده است تا میلگردهای افقی به راحتی روی آنها تعبیه گردند. فواصل بین میلگردهای عمودی در سطح، باید یک متر در نظر گرفته شود.
مشاوره رایگان با کارشناسان چوپکس
2) میلگردهای افقی
میلگردهای افقی چپ و راست ( یا گاهی نبشی ها ) به انتهای چنگک مانند میلگردهای عمودی متصل میشوند.
3) نبشی کنار دیوار
نبشی کنار دیوار، در محل اتصال دیوار و سقف کاذب وصل میشود.
4) چوبهای چهارتراش
چوبهای چهارتراش چپ و راست، معمولاً برای سقفهای کاذبی استفاده میشوند که لایه آخر سقف از نوع ورقههای آکوستیک باشد؛ لایه آکوستیک برروی چوب چهارتراش تعبیه میشود.
5) ورقه آکوستیک
کاربرد اصلی ورقه آکوستیک ( لایه عایق صوتی ) عموماً در مکانها و فضاهایی است که باید از انتقال صدا یا تشدید صدا جلوگیری شود. برای این منظور، از مصالح مختلفی همچون ورقههای فشرده مقوا، پارچه، پلاکهای چوبی و … استفاده میکنند که به سقف سنجاق خواهند شد.
6) رابیتز و گچ کاری روی آن
اگر لایه آخر در سقف کاذب از نوع گچ باشد،( منبع ) بعد از جاگذاری میلگردهای افقی چپ و راست، به جای استفاده از چوبهای چهارتراش که قبلاً بیان شد، از نوعی شبکههای فلزی توری مانند، به اسم رابیتز، استفاده خواهد شد.
برای گچ کاری روی رابیتز، ابتدا باید با یک لایه گچ و خاک، روی رابیتز پوشانده شود تا سطح یکنواختی ایجاد کند و سپس گچ کاری نهایی صورت میگیرد.
انواع مختلف سقف کاذب
· سقف رابیتز
رابیتز، همانطور که گفته شد، نوعی شبکه فلزی مشبک از جنس گالوانیزه بوده و در دو طرح مسطح و برجسته تولید میشود. برای ساخت سقف رابیتز، از نبشی، ورقههای رابیتز و میلگردهای عمودی و افقی استفاده میشود. سرعت بالا در اجرای آن و دسترسی آسان به مصالح مورد نیاز را میتوان از مزایای این نوع سقف دانست.
· سقف کاذب چوبی
سقف کاذب چوبی را میتوان طرحی مدرن از سقفهای چوبی قدیمی دانست که حسی زیبا و گرم در دکوراسیون فضا ایجاد میکند. بخش اصلی در این مدل سقف، چوبهای چهارتراش یا فولاد است که بخش فرعی چوبی به آن متصل میشود.
· سقف گریلیوم
سقف کاذب گریلیوم یا سقف باز، نوعی سقف تزیینی و دکوراتیو به حساب میآید که معمولاً از جنس چوب پلاست، آهن، ورقههای آلیاژ یا آلومینیوم ساخته میشود که توسط سیم مفتول یا زنجیر به سقف اصلی متصل میگردد. اصطلاح “سقف باز” به این دلیل است که پس از پایان کار، تنها مجموعهای از حفرههای مربع شکل به هم پیوسته دیده میشود.
· سقف کاذب کناف
سقف کناف در واقع به سقفهایی گفته میشود که در آن، از پنلهای گچی مسطح برای اتصال به سقف اصلی استفاده میشود و به صورت ساده یا دکوراتیو قابل اجراست. انعطاف بالای معماری، وزن سبک، قیمت مناسب، تعمیر و نگهداری آسان، از دیگر مزایای این نوع سقف است که موجب گشته تا گسترش زیادی در فضاهای آموزشی، ورزشی، اداری، درمانی و تجاری داشته باشد.
اجرای سقف کناف معمولاً به دو مدل صورت میگیرد:
– سقف کاذب کناف یکپارچه: دارای یک بخش فولادی اصلی با مشخصات فنی استانداردی است که پنلهای گچی روکشدار برروی این زیرسازی سبک نصب میشوند.
– سقف کاذب کناف مشبک: به صورت شبکهای از سازههای سپری و تایلهای سقفی ساخته میشود و با استفاده از آویزهای قابل تنظیم به سقف اصلی متصل میگردد.
· سقف کاذب با پنلهای از پیش ساخته گچی
این نوع سقف، از یک شبکه اصلی با جنس آلومینیوم ساخته میشود که قطعات پیش ساخته گچی درون آن تعبیه میگردد.
نصب سریع و آسان، وزن سبک ( 15 تا 18 کیلوگرم در هر متر مربع ) سازگاری با محیط زیست، مقاومت زیاد در برابر آتش سوزی، ایمنی بالا در برابر زمین لرزه، مقاوم در برابر صدا، مقاوم در برابر ضربه، ثبات رنگ بالا، امکان تعویض قطعات و ایجاد طرحهای متنوع و همچنین امکان رنگ آمیزی با هزینه کم از جمله مزایای بسیار این نوع سقف به شمار میرود.
· سقف کاذب ترکیبی
بهرهگیری از چند نوع سقف کاذب مختلف، برای ایجاد یک طرح هندسی زیبا منجر به تشکیل این نوع سقف ترکیبی شده است. پیشنهاد میشود از این نوع سقف برای فضاهای بزرگ استفاده گردد تا جلوه زیبایی داشته باشد.
· سقف کاذب آلومینیومی
این سقف از جنس آلومینیوم ساخته شده و با اتصالات فولادی به سقف اصلی متصل میشود؛ پشت این لایه آلومینیومی، میتوان از لایه پشم شیشه یا تایلهایی با روکش پیویسی استفاده کرد.
سقف کاذب دامپا (یا نواری)
نوعی سقف کاذب آلومینیومی بوده که با فرم دادن پنل آلومینیومی، قابل اجراست؛ رنگ ثابت، قابلیت شستشو و غیرقابل اشتعال بودن، از مزایای این سقفها میباشد.
· سقف کاذب آکوستیک
همانطور که گفته شد، برای ایجاد لایه آکوستیک و عایق صوتی، از مصالحی همچو:؛ پارچه، پلاکهای چوب و گچی و یا ورقههای فشرده مقوایی سوراخدار استفاده میشود. این نوع سقف، برای فضاهایی که نیازمند جلوگیری از انعکاس صدا هستیم ( مانند: سالن سخنرانی، اپرا، سینما ) مناسب هستند. طرحهای ساده، قیمت مناسب، ضد حریق و ضد صدا بودن از مزایای سقفهای آکوستیک است.
· سقف کاذب طلقی
این نوع سقف، نیازمند شبکه بندی کناف است؛ از مزایای آن میتوان به قابلیت عبور نور و مقرون به صرفه بودن این سقف اشاره کرد.
چوپکس از تولید تا طراحی و اجرا همراه شماست
جهت مشاوره رایگان یا اطلاع از قیمت چوب پلاست با ما در تماس باشید