سقف کاذب چوبی چیست و روش نصب آن چگونه است؟
در مقاله سقف کاذب چوبی چیست ابتدا شما را با سقف کاذب و لزوم نصب آن در مکانهای مختلف آشنا خواهیم کرد.
سقف کاذب برای موارد مختلفی از ساخت و سازها مورد توجه قرار میگیرد. با طراحی این نوع سقف میتوان فضای یک سالن یا اتاق را جذابتر کرد. از این نوع سقف میتوان برای پوشش و مخفی کردن قسمتهای نامطلوب و نامناسب سقف بهرمند شد. به عنوان مثال برای پنهان کردن بخشی از سیم کشی منزل میتوان از انواع سقف کاذب ساده یا طرحدار کمک گرفت.
تصور کنید تیرهای بام شما از فضای داخلی ساختمان با نگاه کردن به سقف قابل مشاهده هستند. همچنین زمانی که سقف منزل شما به شکل ناتمام رها شده یا اینکه شما تمایل دارید، بخشی از لولهها و کابلهای برق را مخفی نمایید، اینجاست که استفاده از سقف کاذب اهمیت مییابد.
مشاوره رایگان با کارشناسان چوپکس
نکات مهم در طراحی سقف کاذب
سقف کاذب چوبی از انواع سقف کاذب ساده و پرطرفدار
سقف کاذب مزایای زیادی برای ساختمان به همراه دارد؛ یکی از این مزایا کاهش هزینههای گرمایشی مربوط به ساختمان است.
برای طراحی سقف کاذب از پنلهای سقفی و براکت کمک گرفته میشود. این سقفها سریع نصب میشوند. برای پیاده کردن سقف کاذب از یک چارچوب کمک گرفته میشود که برروی سقف گچ کاری شده با تیرها به شکل مستقیم پیاده خواهد شد.
چگونه سقف کاذب چوبی بزنیم؟
برای نصب سقف کاذب چوبی باید امور مختلفی را مد نظر قرار دهید. چارچوبهای چوبی برای سقف کاذب بسیار راحت و پرطرفدار هستند؛ به عنوان مثال اگر هدف شما از پیاده سازی این سقف، پنهان کردن تیرهای سقف است، باید به این موضوع توجه کنید که این تیرها ممکن است از ارتفاع یکسانی برخوردار نباشند.
پایههای چوبی باید به فاصله 40 سانتی متر از هم قرار بگیرند. بعد از گذاشتن این پایههای چوبی باید پانلهای چوبی برروی قاب چوبی پیچ شوند.
برای اینکه بتوانید پایه چوبی را برروی سقف کار بگذارید، باید از پیچ و … استفاده کنید.

سقف کاذب چوب پلاست از انواع سقف کاذب چوبی پرطرفدار
روش نصب سقف کاذب چوبی اجرا شده با پروفیل چوب پلاست
بعد از پایه گذاری برای سقف کاذب چوبی در رابطه با میزان ارتفاع این سقف تصمیم گرفته میشود. برای این کار ارتفاع دلخواه را از کف اندازه بگیرید. سپس میتوانید از استراتهایی (برای اتصال پانلهای چوبی در جهت طول استفاده میشود) با طول مناسب برای تثبیت پانلهای سقف کاذب چوبی با پروفیل چوب پلاست استفاده کنید.
استراتها را روی تکیه گاههای سقف ثابت کنید. پانلهای عایق معمولاً 60 سانتی متر عرض دارند. بنابراین اگر استراتها را نیز با فاصله 60 سانتی متر قرار دهید، پانلهای عایق دقیقاً بین آنها قرار میگیرند. این بدان معنیست که شما نیازی به برش و تغییر سایز پانلها ندارید.
تثبیت تکیه گاه برروی دیوارها و اجزای چارچوب
در این مرحله از سیم و شاقول برای پیدا کردن موقعیت تکیه گاهها برروی دیوار استفاده میشود. در صورت داشتن شاقول لیزری از آن کمک بگیرید. قسمت زیرین چارچوب افقی خواهد بود. تکیه گاههای دیواری را در امتداد خطوط مشخص شده با سیم و پیچ ببندید و سپس همه اجزای چارچوب را در ارتفاع یکسان قرار دهید تا قسمتهای پایین استراتها ثابت شوند.
اضافه کردن عایق
پانلهای عایق برروی اجزای چارچوب نصب میشوند. اگر استراتها را به فاصله 60 سانتیمتر تعبیه کرده باشید، بدون نیاز به برش صفحات عایق را نصب خواهید کرد. توجه داشته باشید که برای ایجاد یک لایه عایق سراسری، باید عایق بین استراتهای عمودی را نیز در نظر بگیرید. هنگام کار با مواد عایق از عینک ایمنی، ماسک گرد و غبار، دستکش و لباس محافظ استفاده نمایید.
ثابت کردن ردیف اول پانلهای سقفی در سقف کاذب ساده
اولین پانل سقفی را به سمت چپ در مقابل دیوار بچسبانید. برای این کار پیچهای پلاستیکی 25 میلیمتر را با فاصله 20 سانتیمتر به کار ببرید. بین پانل و دیوار یک فضای 8 میلیمتری قرار دهید. این شکاف بعداٌ با یک نوار پوشانده میشود. پانل سقفی بعدی را با ضلع کوتاه در مقابل قسمت کوتاه پنل اول قرار دهید. این موضوع برای ضلع بلند نیز دنبال میشود.

برش پانلها
در پایان ردیف، طول مورد نیاز را اندازه بگیرید و این کار را روی یک صفحه جدید علامت گذاری کنید. برای شروع ردیف بعدی از قسمت باقی مانده پنل استفاده کنید. اگر هر ردیف را با یک صفحه با همان طول شروع کنید، سقف به شکل منظم ظاهر خواهد شد. برای برش پانل به طول، آن را با یک چاقوی روی سطح قابل مشاهده قرار دهید و برش دهید.
انجام اتصالات سقف کاذب
اگر میخواهید اتصالات بین پانلهای سقفی را برقرار سازید، مطمئن شوید که پانلها کاملاً تمیز و بدون گرد و غبار هستند. سپس شکافها را با چسب خمیری و یک چاقوی بتونه پر کنید. پس از گذشت 24 ساعت از خشک شدن، در صورت لزوم لایه دوم را برروی آن بمالید و بعد از خشک شدن سطح آن را با سمباده صاف کنید.
شکل لبه بیرونی سقف کاذب
برای زیبا کردن لبههای بیرونی سقف کاذب میتوانید، نوارهای انتهایی را در محل با چسب ساختمانی ثابت کنید. چند لایه چسب را روی نوار انتهایی قرار دهید.