سقف کاذب چیست و انواع آن کدام است؟

سقف کاذب چیست و انواع آن کدام است؟
فهرست مطالب

سقف کاذب نوعی سقف است که با فاصله از سقف اصلی برای تغییر و زیبایی محیط نصب و اجرا می‌شود. این سقف با سقف‌های معمولی تفاوت دارد، زیرا بر روی ساختار سقف اصلی متصل می‌شوند. معمولاً بین سقف اصلی و سقف کاذب یک فضای خالی وجود دارد که می‌تواند عایق صدا در ساختمان باشد. امروزه محصولات متفاوتی برای اجرا و نصب این نوع سقف وجود دارد که از جمله می‌توان به: چوب پلاست، چوب طبیعی، گچ، شیشه، فایبر سمنت برد، چرم مصنوعی یا سقف پارچه‌ای و … اشاره نمود.

سقف‌های کاذب با توجه به متریال انتخابی برای نصب، عموما بر روی زیر ساز و تکیه گاه‌های معلق قرار می‌گیرند. این نوع سقف‌ها معمولاً برای کنترل دما (عایق حرارتی)، نصب چراغ‌ها یا پنهان کردن کابل‌های برق و سایر شبکه‌ها، نازیبایی‌های سقف اصلی یا بسیار بلند ارائه می‌شود. سقف کاذب بهترین انتخاب برای ساختمان و معماری مدرن در مصارف مسکونی و تجاری است.

مشاوره رایگان با کارشناسان چوپکس 

02122901835

سقف های کاذب معمولاً از طریق زیرسازی فولادی یا آهنی نصب می‌شوند و از طریق آن در سقف آویزان می‌شوند. از آنجا که بین سقف یک آپارتمان و کف یک آپارتمان دیگر فاصله وجود دارد، صدا به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد، زیرا نیاز به عبور از شکاف در سقف دارد. برخی از سقف‌های کاذب دارای عایق صوتی هستند که با جذب صداهایی که از آنها عبور می‌کند، انتقال صدا را بیشتر محدود می‌کند.

انواع سقف کاذب چیست ؟

سقف های کاذب را می‌توان بر اساس مصارف، مصالح استفاده شده و ظاهر و دید به انواع مختلفی تقسیم کرد. طبقه بندی عمده بر اساس مواد مورد استفاده به طور خلاصه در زیر ذکر شده است:

سقف کاذب چوبی چیست ؟

سقف کاذب چوبی به دلیل بافت و طرح متفاوت و ایجاد گرما و صمیمیت به محیط مورد استفاده قرار می‌گیرد. امروزه این نوع سقف کاذب طرفداران بسیاری پیدا کرده است، زیرا جلوه دلپذیری به محیط می‌بخشد. سقف کاذب چوبی در مراکز خرید، مراکز تجاری، سقف باشگاه، سقف پارکینگ و … استفاده می‌شود. حتی می‌توان آن را در ساختمان‌های مسکونی نصب کرد. می‌توان سقف چوبی را با انواع نورپردازی کرد تا فضایی متفاوت ایجاد شود.
خوشبختانه امروزه محصولات نوینی همچون پروفیل چوب پلاست به بازار عرضه شده است که جایگزینی مناسب برای چوب طبیعی خواهد بود. این متریال علاوه‌بر اجرای سقف کاذب در زمینه‌های متعددی همچون: کفپوش چوبی، نما چوبی و … مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع سقف کاذب چیست ؟

سقف کاذب گچی چیست ؟

سقف کاذب گچی سولفات هیدراته کلسیم است. این نوع سقف کاذب سبک، عایق صدا، مقاوم در برابر آتش، نرم و عایق حرارتی است. سقف کاذب گچی به شکل تخته‌های مربعی شکل است که با کمک چارچوب آویزان شده‌اند. کارهای تکمیلی روی این تخته‌ها مانند: رنگ، ورقه، کاغذ دیواری و بافت، جلوه خوبی بوجود می‌آورد.

سقف کاذب فایبر سمنت برد چیست ؟

سقف کاذب سمنت برد به دلیل هزینه کم و نصب آسان تقاضای زیادی برای اجرا دارد. موادی که برای تولید صفحات الیاف سیمانی استفاده می‌شود، سیمان، آب و مواد معدنی مصنوعی و طبیعی است. به همین علت می‌توان این ورق‌های سیمانی را در ابعاد و اندازه‌های متفاوت با ضخامت مناسب سفارش داد.

سقف کاذب شیشه‌ای چیست ؟

یکی از انواع سقف کاذب مورد استفاده در ساختمان شیشه است. این یک ماده غیر کریستالی با خاصیت شکنندگی و شفافیت است. اما می‌توان آن را تغییر داد تا با استفاده از برخی مواد افزودنی، شکننده و غیر شفاف شود. از آنجا که شیشه عایق خوبی برای گرماست، می‌توان از آن برای سقف کاذب استفاده کرد. این نوع سقف کاذب زیبایی ساختمان را بهبود می‌بخشد.

سقف کاذب فلزی چیست ؟

از آنجا که فلز یک ماده سخت و با دوام است، از آن در سقف کاذب بسیار استفاده می‌شود. هنگامی که سطح فلز صیقل داده می‌شود، سطح براق ایجاد می‌کند. فلزات مورد استفاده در این محصول آهن گالوانیزه و آلومینیوم است. هزینه این سقف کم است زیرا نصب و دسترسی به آنها آسان است. اعضای پنهان سازه به راحتی قابل دسترسی هستند، زیرا پانل‌ها به راحتی قابل جدا شدن و اتصال مجدد هستند. هزینه ساخت کمتر می‌شود، زیرا نصبی آسان دارد و نیاز به تعمیر و نگهداری آن کم است.

مزایای سقف کاذب چیست ؟

سقف کاذب چرم مصنوعی یا سقف پارچه‌ای چیست ؟

مصالح به کار رفته در این نوع سقف‌ها چرم یا پارچه است. از آنجا که هر دو این موارد جنسی متفاوت دارند، می‌توانند به هر شکل و طرحی اجرا شوند و نمای داخلی ساختمان را بهبود بخشند. چرم مصنوعی یا پارچه گرد و غبار را به خود می‌گیرند. دارای ویژگی انتقال نور کم است و فقط در چادرهای موقت یا سایر ساختمان‌های موقت استفاده می‌شود.

مزایای سقف کاذب چیست ؟

سقف‌های کاذب علاوه‌بر مزایای عایق صدا، برای پنهان کردن سیم کشی نامناسب، مواد عایق و لوله‌ها نیز مفید هستند. شرکت‌های بزرگ اغلب از سقف‌های کاذب برای نصب سیستم‌های تهویه مطبوع که جریان هوای تصفیه شده را پشتیبانی می‌کنند، استفاده می‌کنند. اگرچه سیم کشی و سیستم‌های جریان هوا قابل مشاهده نخواهند بود، اما می‌توان با کشیدن پانل‌های سقفی و تعویض آنها پس از اتمام کار، به راحتی به آنها دسترسی داشت. سازه‌های سقفی کاذب نسبتاً ارزان و سریع نصب می‌شوند به ویژه در مقایسه با تاسیسات سقف سنتی انتخابی کاملا مناسب و عاقلانه هستند. همچنین این نوع سقف‌ها:

سقف کاذب عایق صوتی مناسبی خواهد بود.
سطح همگن صافی را برای سقف ایجاد می‌کند.
همانطور که محفظه ایجاد می‌کند، از گسترش آتش محافظت می‌کند.
همه عناصر ناخوشایند را به بهترین شکل پوشانده و آن را از چشم بیننده پنهان می‌کند.
نصب سقف کاذب در مقایسه با سیستم‌های سقف سنتی آسان است و ارزان است.
مجاری تهویه مطبوع را می‌توان در زیر آن پنهان کرد.
خطوط لوله و کابل‌های برق را مخفی می‌کند.

معایب سقف کاذب چیست ؟

سقف‌های کاذب اگرچه ارزان و نسبتاً کارآمد هستند اما معایبی نیز دارند. کاشی‌های آکوستیک می‌توانند در طول زمان مستعد پوسیدگی شوند. در نتیجه رنگ زرد غیر جذابی ایجاد می‌کند که می‌تواند دکوراسیون را خراب کند. سقف‌های کاذب نیز باید هر چند سال یکبار تعویض شوند، زیرا به اندازه سقف‌های نصب شده مقاوم نیستند. با این حال اگر از محصولی مستحکم و مقاوم استفاده نمایید، طول عمر بالایی خواهند داشت.
سقف‌های کاذب نیز بیشتر در معرض لکه‌های آب و آسیب ناشی از رطوبت اضافی در جو هستند. یک اشکال آشکار سقف‌های کاذب این است که اندازه کلی ارتفاع را کاهش می‌دهند. اگرچه این امر ممکن است در ساختمان‌های با سقف بلند اهمیت چندانی نداشته باشد، اما می‌تواند در سقف‌هایی با اندازه استاندارد بیشتر احساس تنگ و کلاستروفوبیک ایجاد کند.
هنگام قرار دادن تزئینات یا آویزها در حالی که سقف کاذب در محل خود دارید، مراقب باشید. مطمئن شوید که از استحکام و دوام، بایدها و نبایدهای مربوط به سقف خود مطلع هستید. در نهایت، سقف‌های کاذب ارتفاع سقف اصلی را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد و بنابراین سقف کاذب را نصب نکنید، مگر اینکه ارتفاع مناسبی در محیط داشته باشید. 

1/5 - (1 امتیاز)
سقف کاذب چیست و انواع آن کدام است؟

مشاوره رایگان با کارشناسان چوپکس 

02122901835

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به بالا