قطعا تا به حال نام چوب پلاست به گوش شما نیز رسیده است. این محصول نوپا در کشور ما، این روزها طرفداران بسیاری را جذب خود نموده است. علت این امر نیز کاربردهای متنوع آن در ساخت و ساز است. برای اینکه بیشتر با این متریال آشنا شوید، لازم است توضیح مختصری درباره چگونگی تولید و ساختار آن داده شود. اما قبل از آن شما را با یکی از اولین تولید کنندگان چوب پلاست در ایران آشنا خواهیم کرد.
شرکت چوب پلاست چوپکس به عنوان اولین تولید کننده پروفیل چوب پلاستیک در ایران از سال 1382 فعالیت خود را آغاز نموده است. بنابراین تولید داخلی و ملی محسوب میشود که طبق استانداردهای جهانی و کیفیتی بینظیر به بازار عرضه خواهد شد.
ساختار چوب پلاست چیست ؟
متریال چوب پلاست تولید شده از مواد اولیه شامل : الیاف چوب طبیعی یا تراشههای چوب بازیافتی به عنوان ماده پایه (آرد چوب)، مواد سلولزی (بعضا پوسته بادام زمینی، پوسته قهوه، بامبو و …) و افزودنیهای پلاستیکی همچون : PLA (پلی لاکتیک اسید)، PP (پلیپروپیلن)، PE (پلیاتیلن) و PVC (پلیوینیل کلرید) سبک و سنگین است. ضمن اینکه از ترکیباتی دیگر مانند : تثبیت کننده، ضد قارچ، کند سوز، رنگدانه، ضد اکسید و … برای افزایش دوام نیز برخوردار است. افزودنیهای شیمیایی در ساختار این متریال قابلیت دیده شدن را نداشته و تنها مواد تشکیل دهنده خواهند بود.
مشاوره رایگان با کارشناسان چوپکس
کاربری چوب پلاست چیست ؟
پروفیل چوب پلاست از کاربریهای متنوعی برخوردار بوده و علت این امر چند کاربره بودن این محصول است. اگر بخواهیم بیشتر در اینباره توضیح دهیم، باید بگوییم که چوب پلاست با سطح مقاطع مختلفی تولید میشود. همین امر باعث میشود تا بتوان پروژههای متفاوتی را با این متریال پیاده سازی کرد. بنابراین میتوان از آن به طور گسترده در مواردی زیر استفاده کرد :
- طراحی و اجرای بام سبز یا روف گاردن
- طراحی و اجرای تراس گاردن یا تراس سبز
- طراحی و اجرای محوطه سازی یا لنداسکیپ
- طراحی و اجرای سقف کاذب چوبی
- طراحی و اجرای نمای ساختمان
- طراحی و اجرای مبلمان و سازه
- طراحی و اجرای کفپوش
- طراحی و اجرای نرده
علاوهبر تمامی موارد یاد شده که به صورت کلی بوده، این متریال به صورت جزئی و در ساخت عناصر متعددی نیز کاربرد دارد. به این معنا که میتوان از فلاورباکس چوب پلاست گرفته تا نیمکت چوبی، پرگولا و آلاچیق، حتی کلبه را نیز با چوب پلاست اجرا کرد. و این ویژگی محصول باعث میشود تا در هر محیطی فضای یکدست و یکپارچه ایجاد شود. که در کمتر محصولی این ویژگی وجود خواهد داشت.
انواع چوب پلاست چیست ؟
انواع چوب پلاست در کل به دو دسته توپر و توخالی تقسیم بندی میشود. اما برای توضیحی کاملتر باید بگوییم که با توجه به مواردی که در بخش بالا توضیح داده شده، انواع این محصول نیز متفاوت است. یعنی:
- انواع چوب پلاست مختص نما
- انواع چوب پلاست مختص سقف کاذب
- انواع چوب پلاست مختص سازه و مبلمان
- انواع چوب پلاست مختص کفپوش
- انواع چوب پلاست مختص نرده
کامپوزیت چوب پلاست دارای طرحها و رنگهای متنوع بوده، ولی با توجه به عملیات متفاوتی که برروی آن انجام میشود، کاربریهای آن نیز متفاوت خواهد شد.سطح مقاطع چوب پلاست نیز قابل تغییر بوده میتوان سطوح آن را طبق موارد زیر با عملیات تغییر داد که عبارتند از :
پروفیل چوب پلاست برس خورده
این طرح شباهت زیادی به چوب دارد و به همین دلیل بیشترین استفادهای که از آنها میشود، برای دکور سازی چوب، سقف کاذب، ساخت گلدان و نما است. از آنجایی که سطح این مدل پروفیل چوب پلاست، برس خورده است، گزینه مناسبی برای کفپوش چوبی به شمار میآید. علت محبوبیت این طرح برای کفپوش، به دلیل سطح بورس خورده آن بوده که از لغزش جلوگیری میکند؛ همچنین برای اطراف استخر هم از این پروفیل استفاده میکنند.
پروفیل چوب پلاست صیقلی
پروفیل چوب پلاست صیقلی هیچ گونه عملیات سطحی ندارند، ظاهر آنها بسیار براق بوده و به همین دلیل هرگونه خط و خشی که بر روی آنها بیفتد سریعا نمایان میشود. از آنجایی که جنس آنها بسیار حساس است، بیشترین استفاده را در طراحی و اجرای آلاچیق، گلدان، نیمکت، پرگولا، نما و سقف کاذب دارد. استفاده از این طرح به دلیل حساس بودن آن برای کفپوش چوبی به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
پروفیل چوب پلاست سمباده زده شده
اگر از سمباده برای پروفیل استفاده شود سطح براقی که در آن وجود دارد، از بین میرود و به خوبی میتوانید برادههای چوب را مشاهده کنید. این طرح شباهت بسیاری به چوب دارد و به همین علت است که در سقف کاذب، دکور سازیهای چوبی و مبلمان آلاچیق استفاده میشود. بیشترین استفادهای که از این طرح میشود برای کفپوش چوبی بوده، چرا که به علت سمبادههایی که روی آن کشیده شده قادر است رطوبت بیشتری را جذب کند و اگر لکهای روی آن ایجاد شود به راحتی از بین میرود. به همین دلیل بسیاری از افراد که به دنبال کفپوش چوب پلاست ارزان هستند از این طرح استفاده میکنند.
مزایای چوب پلاست چیست ؟
ویژگیها و مزایای چوب پلاستیک باعث شده تا این محصول به عنوان، محصولی دوستدار محیط زیست معرفی شود. به این معنا که نه تنها برای تولید چوب پلاستیک به طبیعت آسیبی وارد نخواهد شد. که با کاربرد آن نیز از آسیب به طبیعت جلوگیری میشود. زیرا قابل بازیافت بوده و در چرخه محیط زیست یه ویژگی مهم محسوب میشود. بنابراین یکی از اصلیترین مزایای چوب پلاستیک دوستدار محیط زیست بودن آن است. اما باهم نگاهی بیندازیم به دیگر مزایای این متریال :
دیگر مزایای چوب پلاست چیست ؟
مقاوم در برابر نفوذ آب و رطوبت : این محصول در برابر نفوذ آب و همینطور رطوبت بالا کاملا مقاوم است. بنابراین بهترین انتخاب برای شهرهایی با اقلیم متفاوت و رطوبت بالا به خصوص شهرهای شمالی کشور محسوب میشود.
مقاوم در برابر باکتری و کپک : به دلیل ویژگی آنتی باکتریال که در این محصول وجود دارد، در برابر نفوذ و جذب هرگونه باکتری و کپک مقاوم است. همچنین هر گونه چربی و … نمیتواند از این محصول رد شود. در واقع باید بدانید بهترین محصولی که در برابر تمامی عوامل بیرونی مقاومت خوبی نشان میدهد است.
مقاوم در برابر ضربه و اجسام سنگین : با اینکه وزنی نسبتا سبک دارد اما از استقامت بسیار بالایی برخوردار بوده و در برابر هر نوع ضربه یا قرار گرفتن اجسام سنگین بسیار دوام دارد.
دوام و طول عمر بالا : یکی از ویژگیهای اصلی پروفیل چوب پلاستیک، دوام و طول عمر بالای آن است. همین باعث شده تا در برابر هر نوع پوسیدگی، آسیبدیدگی، خوردگی یا سایر موارد مقاوم باشد.
قابل شستشو : با تمامی مواد شوینده و پاک کنندهای که در بازار وجود دارد، میتوانید این محصول را شستشو دهید و با شستشو متداوم ظاهر آن تغییری نخواهد کرد.
با توضیحاتی که در مورد مزایای پروفیل چوب پلاست ارائه دادیم به این نتیجه میرسیم که این محصول مزایای بسیار زیادی نسبت به محصولات مشابه موجود در بازار دارد.
چوپکس از تولید تا طراحی و اجرا همراه شماست
جهت مشاوره رایگان یا اطلاع از قیمت چوب پلاست با ما در تماس باشید