دیوار سبز چیست؟

دیوار سبز چیست؟
فهرست مطالب

در مقاله تاریخچه دیوار سبز به هدف ساخت روف گاردن و تاریخچه دیوار سبز پرداختیم، حال به موضوع دیوار سبز چیست و انواع آن میپردازیم.

همانطور که گفته شد، انواع پر کاربرد نمای سبز، پنل داربستی ماژولار و شبکه طناب-سیم است. نمای سبز می‌تواند برروی دیوار پیش ساخته یا سایر سازه‌های تک، مانند حصار، نرده و ستون  رشد کنند.

مشاوره رایگان با کارشناسان چوپکس 

02122901835

دیوار سبز چیست ؟

دیوارهای سبز که بیشتر در لنداسکیپ یا محوطه سازی (باغ، ویلا، حیاط و …) و سقف روف گاردن مورد استفاده قرار می‌گیرند، شامل پنل‌های گیاهی از پیش کاشته شده هستند که به‌طور عمودی به دیوار یا یک چارچوب وصل می‌شوند. جنس این پنل‌ها می‌تواند از پلاستیک، پلی‌استراین انبساطی، الیاف مصنوعی، خاک رس، آهن و سیمان باشد.

به‌علاوه تراکم و تنوع گونه‌‌ گیاهی بالایی را تحمل می‌کند. به طور مثال می‌توان پوشش گیاهی سبزی از گیاهان، سرخس‌ها، درختچه‌های کوتاه، گل‌های پایا و گیاهان خوراکی ساخت.

اجرای دیوار سبز

 

با درنظر گرفتن تراکم و‌ تنوع بالای گیاهان، دیوارهای زنده معمولا نیاز به نگهداری جدی‌تری نسبت به نماهای سبز دارند (به‌طور مثال تامین مواد مغذی برای باروری گیاهان).

انواع مختلفی از این دیوارها ساخته شده ‌است که تفاوت اصلی در نوع طراحی بخش‌های داخلی و ‌خارجی آن‌ها وجود دارد.

دیوار سبز مدولار چیست ؟

دیوار سبز مدولار نشات گرفته از استفاده چندین مدول در سقف روف گاردن است؛ این سیستم‌ها حاوی پنل‌های دایره‌ای یا مستطیلی هستند که در داخل آن‌ها محیط کشت برای نگهداری گیاهان به‌وجود آورده می‌شود. محیط کشت بسته به نوع گیاهان و سایر اهداف طراحی متغییر است؛ همچنین اکثر مواد ‌مغذی مورد نیاز گیاهان نیز در این محیط و در داخل تمام ماژول‌ها قرار می‌گیرد. آبیاری با استفاده از همین سیستم‌ها و در امتداد تمام سطوح، از میان دیوارها صورت گرفته و با استفاده از جاذبه به داخل محیط کشت منتقل می‌شود. سیستم‌های مدولار عموما از پیش کاشته شده هستند و پس از پایان نصب، محیطی سبز در اختیار می‌گذارند، ولی ممکن است نیاز به مراقبت ۱۲ تا ۱۸ ماهه برای تامین امنیت گیاهان و سیستم وجود داشته باشد.

دیوار سبز مدولار چیست ؟
دیوار سبز مدولار چیست ؟

دیوار پوشش گیاهی چیست ؟

این دیوارها که اولین بار توسط “پاتریک بلانک” طراحی شد، نوع خاصی از دیوار سبز هستند که از دو لایه تشکیل شده‌اند؛ این دیوارها از جنس پارچه‌های مصنوعی بوده و شامل محفظه‌هایی برای نگهداری گیاهان و‌ محیط کشت است. این پارچه‌ها به چارچوبی متصل بوده و به‌دلیل مقدار بالای رطوبت با یک غشای ضد‌آب به دیوار اصلی ساختمان وصل می‌شوند. مواد غذایی نیز غالبا توسط سیستم آبیاری که آب را به صورت دوار از بالا به پایین منتقل می‌کند، جابه‌جا می‌شود.

سیستم پنل داربست ماژولار برای نمای سبز

بلوک اصلی این سیستم پنلی سه بعدی، سبک و محکم است که از سیم فولادی جوش داده شده و گالوانیزه و پوشیده از پودر ساخته‌شده ‌است. این پنل گیاهان را نه تنها در تمام سطح دیوار بلکه از عمق نیز تقویت می‌کند، به‌علاوه به‌گونه‌ای طراحی شده‌است که گیاهان به‌دور از دیوار رشد کرده و همچنین با استفاده از داربست‌ها نه‌تنها محیطی تقویت‌کننده برای رشد آن‌ها ایجاد می‌کند، بلکه از آسیب دیدن سطح دیوار نیز جلوگیری می‌شود. با قرار گرفتن پنل‌ها در‌کنار یکدیگر می‌توان سطوح بزرگتری را پوشش داد یا حتی منحنی و اشکال مختلف را طراحی کرد. این پنل‌ها همچنین از استیل‌های بازیافتی ساخته شده و باز هم قابل بازیافتند و به دلیل استحکام بالا می‌توان از‌این سازه‌ها برای ساخت دیوارهای سبز مستقل نیز استفاده ‌کرد.

نصب دیوار سبز

سیستم‌های کابل و شبکه‌های سیمی- طنابی برای نمای سبز

این سیستم‌ها از کابل، شبکه سیمی یا هردو ساخته می‌شوند؛ کابل‌ها به‌خصوص در دیوارهایی که گیاهانش سرعت رشد بالا و شاخه‌های متراکم دارند، مورد استفاده قرار‌ می‌گیرد. شبکه‌های سیمی برای گیاهانی مناسب هستند که به تقویت بیشتری در طول زمان نیاز دارند. به‌‌علاوه انعطاف‌پذیرتر از کابل بوده و کاربرد بیشتری در طراحی‌ شکل‌های مختلف دارند. در هردو سیستم از کابل‌های کششی استیل، بست و تجهیزات مکمل استفاده می‌شود. همچنین با اتصال سیم- طناب‌های عمودی و افقی در گیره‌های متقاطع، می‌توان شکل‌های گوناگون تولید کرد.

بیوفیلتراسیون (فیلترهای بیولوژیکی) چیست ؟

دیوارهای زنده‌ی فعال، با زیرساخت اصلی بنا ترکیب شده و برای تصفیه هوای داخل و تنظیم دما مورد استفاده قرار می‌گیرند. این سیستم از نوع آبیاری هیدروپونیک بوده و توسط آب غنی شده با مواد مغذی تغذیه می‌شود؛ آب از بالای دیوار به حرکت درآمده و توسط حفره‌ای در پایین دیوار جمع‌آوری می‌شود. ریشه گیاهان نیز بین دو لایه از پارچه‌های مصنوعی محکم قرار می‌گیرند که هم میکروب‌های مفید را تقویت کرده و هم قابلیت تحمل ریشه‌های سنگین را دارند. میکروب‌های ریشه ترکیبات آلی فرار موجود در هوا را از بین می‌برد، درحالی که شاخه‌ها و برگ‌ها کربن منواکسید و کربن دی‌اکسید را جذب می‌کنند. فرآیند طبیعی گیاهان، هوای خنک و‌ تازه تولید می‌کند که توسط فن‌های داخل سیستم جذب شده و در تمام ساختمان پخش می‌شود؛ این ایده، قابل اجرا بر‌روی نماهای سبز نیز هست و حتی امکان طراحی سیستم‌های هیبرید در مقیاس وسیع را نیز ایجاد می‌کند.

 

 

با چوپکس فضای خود را احیا کنید

نظرات و سوالات خود را از طریق دیدگاه یا در قسمت تماس با ما مطرح فرمایید

همچنین می‌توانید برای اجرای دیوار سبز در تهران و طراحی دیوار سبز در تهران یا سراسر ایران با ما تماس بگیرید

4/5 - (5 امتیاز)
دیوار سبز چیست؟

مشاوره رایگان با کارشناسان چوپکس 

02122901835

۷ نظر درباره “دیوار سبز چیست؟
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به بالا