مزایای سقف کاذب چوبی در چیست؟

مزایای اجرای سقف کاذب چوبی در چیست؟

فهرست مطالب

سقف‌کاذب، سقف ثانویه‌ایست که در زیر سقف اصلی قرار می‌گیرد؛ این سقف که به نام‌های سقف‌ معلق یا کاشی سقف نیز شناخته می‌شود، در ساختمان‌های تجاری و مسکونی نیز کاربرد دارد.
سقف کاذب از قرن چهاردهم هجری به‌ دلایل زیباشناختی در کشور ژاپن استفاده می‌شده ‌و پس از آن نیز در قرن شانزده، تئاتری در انگلستان، برای بهبود کیفیت عایق صدا با سقف کاذب ساخته شد.
سقف‌های کاذب در ابتدا از کاشی‌های بهم پیوسته تشکیل می‌شدند، بنابراین برای تعمیر کاشی خاصی از این سقف‌ها باید تمامی کاشی‌ها از هم جدا شده و پس از تعمیر دوباره نصب می‌شد. این فرآیند بسیار گران و زمانبر بود و تا سال‌های ۱۹۵۸ مورد استفاده قرار می‌گرفت؛ تا زمانیکه دونالد براون آمریکایی روشی برای دسترسی سریع به هربخش سقف ارائه داد.

اهداف طراحی سقف کاذب چوبی

مشاوره رایگان با کارشناسان چوپکس 

02188044414

اهداف طراحی سقف کاذب چوبی

زیبایی، عایق صدا بودن، ویژگی‌های محیطی، یکپارچگی با زیربنای ساختمان و هزینه ساخت را برای یک طراحی موثر باید مدنظر قرار داد. در ادامه مقاله هریک از این ویژگی‌ها را جداگانه مورد بررسی قرار می‌دهیم.

  • زیبایی:

در ابتدا، سقف‌های کاذب به‌منظور پوشاندن بخش‌های زیربنایی ساختمان از جمله: لوله‌ها، سیم، داکت‌ها یا پنهان کردن خرابی‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت و درعین حال مکانیزمی برای بازرسی و تعمیر بخش‌هایی که زیر آن نصب شده‌بود نیز دراختیار میگذاشت.
به‌علاوه تا سال‌های متمادی کاشی‌های ساده در ساخت این سقف‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت درحالیکه امروزه این سقف‌ها باتوجه به خلاقیت طراح می‌توانند در شکل، اندازه و جنس‌های متفاوتی با قیمتی پایین‌تر از گذشته، ساخته‌شوند.

  • سقف آکوستیک:

یکی دیگر از اهدافی که از همان ابتدای امر مورد توجه طراحان بود، قابلیت جذب صدا بوده است. امروزه با پیشرفت فناوری و قابلیت نصب ساب برای جذب‌صدا در بالای پنل‌های سقف، می‌توان تا حد مناسبی سروصدای اتاق‌ها را جذب کرده و مانع انتشار آن شد.

  • عوامل خارجی:

    کیفیت داخلی محیطی:

    کیفیت داخلی به عواملی چون تهویه، سیستم‌گرمایشی، نورپردازی، میزان استفاده از نور طبیعی برای روشنایی، آکوستیک و بهینه‌سازی میزان دید به‌خارج از ساختمان وابسته‌است.

  • پایداری سقف کاذب چوبی :

بسیاری از تولیدکنندگان سقف کاذب چوبی پایداری را به‌عنوان یکی از اهداف در تولید به‌شمار می‌آورند. سقف‌های پایدار شامل ویژگی‌های زیر هستند:
بهره‌وری انرژی که شامل کیفیت سیستم‌ گرمایشی و استفاده بهینه از نور طبیعی می‌باشد. به‌همین‌جهت سقف‌های امروزی به‌گونه‌ای طراحی می‌شوند که با ادغام نور طبیعی و نورمصنوعی بتوانند به‌روشی بهینه، بیشترین روشنایی را تامین‌کنند.
کاهش منابع موردنیاز برای ساخت کاشی‌ها
استفاده از منابع بازیافتی، قابل‌استفاده مجدد و قابل نوسازی

  • قابلیت یکپارچه‌سازی با زیربنا:

باتوجه‌به اینکه اکثر سازه‌های مکانیکی، لوله‌کشی و الکتریکی باتوجه به توضیحات ارائه‌شده در زیر سقف کاذب قرار می‌گیرند، قابلیت یکپارچگی با این سازه‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. خوشبختانه، امروزه اکثر محصولات تولید شده با درنظر گرفتن این هدف تولید می‌شوند. به‌علاوه تصمیماتی که در این بخش اتخاذ می‌شوند می‌توانند در زیبایی، قابلیت نگهداری و دسترسی نیز اثرگذار باشند.

  • هزینه:

    قیمت سقف‌ کاذب چوبی نسبت به سقف‌های معمولی عموما از مقدار بازده سرمایه‌گذاری (ROI) بیشتری برخوردارند.

مزایای استفاده از سقف کاذب

مزایای استفاده از سقف کاذب چیست؟

  • امنیت در برابر آتش:

با قرار دادن سقف‌های کاذب چوبی نسوز در میان بدنه سقف‌های ساخته‌شده از موادمعدنی، پلاستیک، سقف کاذب چوب‌پلاستیک، کامپوزیت یا قلع، می‌توان سقف را با شرایط استانداردها مطابقت داد. برخی از کاشی‌ها در شرایط خاص مانند استفاده در ساختمان‌های تجاری، برای تطابق با استانداردهای زمانی موجود در قوانین آتش‌سوزی مربوط به فضای تجاری؛ نیاز به مقاومت بیشتری دارند.
درجه اشتعال سقف‌ها، بسته به مواد اولیه استفاده‌شده در آن‌ها متفاوت است بنابراین وظیفه تولیدکنندگان، شرکت‌های مسئول و تست‌های امنیت است که مشخص‌کنند هریک از پنل‌ها مناسب استفاده در چه مکانی و با چه شرایطی هستند.
همچنین آب‌پاش‌های ضدحریق می‌توانند در زیر سقف‌ها پنهان‌شده و ظاهر زیباتری به ساختمان ببخشند؛ که دراین‌صورت قوانین نگهداری و تعمیرات خاصی نیز برایشان درنظر گرفته شده‌است.

  • سادگی در ایجاد تغییرات

    باتوجه به‌اینکه برای دسترسی به عناصر زیربنایی ساختمان، تنها کافی است که کاشی مورد نظر خارج شود، فرآیند نگهداری و تعمیر تا حد زیادی ساده شده‌است. برخلاف سقف‌های معمولی که دسترسی به سیم‌ها و لوله‌های سقف همراه با خرابی زیادی است، سقف‌کاذب چوبی هزینه و سرعت اعمال تغییرات و تعمیرات را بهبود می‌دهد.

  • به‌علاوه هزینه برداشتن اجرای سقف‌ کاذب چوبی بسیار اندک است.

تمام این مزایا موجب شده‌است که مصرف سقف‌کاذب چوبی، افزایش چشمگیری یافته و مورد استقبال مراکز تجاری و اداری قرارگیرد. برای مشاوره با ما همکاران ما در چوب‌پلاست تماس بگیرید.

 

با چوپکس فضای خود را احیا کنید

جهت اجرا، طراحی و نصب سقف کاذب چوبی در تهران و اطلاع از قیمت چوب پلاست با ما در تماس باشید

Rate this post
مزایای سقف کاذب چوبی در چیست؟

معرفی چوپکس

شرکت چوپکس از سال ۱۳۸۲ در ایران به عنوان اولین تولید کننده پروفیل چوب پلاست (wood plastic composite) فعالیت خود را آغاز نمود. این شرکت با بیش از 18 سال سابقه درخشان، در این صنعت، سهم چشمگیری از بازار داخلی محصولات چوب پلاست را به خود اختصاص داده است. شرکت چوپکس با بهره‌گیری از خطوط تولید به روز و کادر دفتری مجرب، پروژه‌های متعددی در اقصی نقاط ایران و دیگر کشورهای همسایه همچون: عراق، امارات، عمان و قطر طراحی و اجرا نموده است. در حال حاضر این مجموعه با تولید انواع سطح مقطع پروفیل چوب پلاستیک (محصولات چوپکس) و همچنین برخورداری از تیم‌های مجرب فروش، طراحی و اجرا، قابلیت ارائه خدمات متنوع به شما هموطنان عزیز در سراسر ایران را دارد. 

مشاوره رایگان با کارشناسان چوپکس 

02188044414

۲ نظر درباره “مزایای سقف کاذب چوبی در چیست؟

  1. سلام. استفاده از سقف چوب پلاست در آب و هوای معتدلی مثل شمال کشور شرایط استفاده و استحکام چوب ها چگونه میشود؟ آیا امکان نفوذ آب وجود دارد؟

  2. سوال بسیار جالبی است اغلب خریداران به این نکته توجه نمیکنند. پروفیل های چوب پلاستیک چوپکس در بیش از ۲۰ سطح مقطع متفاوت تولید میشوند که کاربرد ها و طریقه نصب متفاوتی دارند البته به این معنی نیست که نمیتوان پروفیلها را در کاربری های متفاوت نصب کرد ولی باید نکات نصب را رعایت نمود. در مورد پروفیلهای چوب پلاست، دانستن این نکته که انبساط طولی این پروفیل ها زیاد ربوده و رعایت فواصل زیرساز و نحوه اتصال آن به زیرساز ،بسیار مهم میباشد. پروفیلهایی با کمتر از ۲۰ میلی متر نسبت به این انبساط طولی حساس بوده و باید فواصل زیرساز نزدیک بوده تا در صورت انبساط طولی دچار اعوجاج و یا شکستگی نشود. پروفیلهایی با کد N1 RP1 RP2 ZP اغلب جهت نصب در پروژه های سقف کاذب استفاده میشود در حالیکه پروفیل های N1 RP2 ZP قابلیت استفاده به عنوان نماپوش را دارند. تنها تفاوت این این دو کاربری در نحوه نصب و جزییات اجرایی میباشد. توصیه میشود دوستان جهت انتخاب پروفیل حتما با مشاوران شرکت چوپکس مشورت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به بالا