نما ساختمان مسکونی با متریالی مدرن و مرغوب
نما ساختمان مسکونی و خصوصیاتی که باید داشته باشد، مسئله بسیاری مهمیست، زیرا از جمله موارد تاثیرگذار در زیبایی خود ساختمان، محله و شهر است. بدون شک همه ما از سکونت در خانههایی با نما ساختمان مسکونی زیبا لذت میبریم. آراستگی نمای ساختمان مسکونی در زیبایی منظر شهری نیز بسیار تأثیرگذار است. در شهرهای کشورهای اروپایی، به خصوص در شهرهایی که پذیرای تعداد زیادی توریست هستند، توجه به نمای ساختمان مسکونی در قوانین شهرسازی و معماری، به شدت توسط شهرداریها کنترل میشود؛ با توجه به این امر استفاده از متریالهای نوین و با دوام همچون چوب پلاست یا سمنت برد و … بسیار مرسوم است. با ما همراه باشید تا در ادامه به بررسی نمای ساختمان مسکونی و خصوصیاتی که باید داشته باشد بپردازیم.
قوانین طراحی نما ساختمان مسکونی
قوانین بسیاری در رابطه با نمای ساختمان مسکونی و خصوصیاتی که باید داشته باشد وجود دارد؛ از جمله قوانینی که معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران جهت یکپارچه نمودن و قانونمند کردن نمای ساختمان مسکونی وضع کرده است. طبق این قوانین ضروریست که از مصالح مرغوب با مقاومت بالا در برابر فرسایش و آلودگی استفاده کرد؛ پروژه نما ساختمان سعادت آباد نمونهای از اجرای نما همراه با رعایت قوانین شهرسازیست. بهعلاوه چون زیبایی بصری مجموعه ساختمانهای کنار هم یکی از مهمترین فاکتورهای نمای ساختمان مسکونی و خصوصیاتی که باید داشته باشد است، باید رنگ غالب نمای ساختمان مسکونی با رنگ ساختمانهای کنار خودش هماهنگ باشد. هنگام بررسی قوانین نمای ساختمان مسکونی و خصوصیاتی که باید داشته باشد، باید به ساختمانهای واقع در نبش خیابانهای اصلی توجه ویژه نمود به طوری که درز انقطاع بین دو ساختمان مجاور به خوبی و با مصالح مناسب پوشیده شود.
مشاوره رایگان با کارشناسان چوپکس

در این قوانین توصیه میشود از به کار بردن رنگهای متعدد در نما پرهیز شود؛ از مصالح بومی منطقه بهره گرفته شده و مصالح بهکار رفته در نما قابلیت شستشو داشته باشند.
همچنین موارد زیر نباید به هیچ عنوان در طراحی نمای ساختمان مسکونی بهکار گرفته شود:
1-نباید سطح نما تمام شیشهای یا تمام فلزی باشد؛ حداکثر تا 60 درصد سطح نما میتواند از شیشه باشد.
2-رنگهای نامتعارف و تند نباید در نما بهکار روند.
3-مصالح متعدد (مثلاً بیش از چهار قلم) و همچنین فرمهای نامتعارف و دارای لبههای تیز و برنده نباید در طراحی نما بهکار رود.
طراحی نما ساختمان مسکونی
نمای ساختمان مسکونی و خصوصیاتی که باید داشته باشد از جمله مباحث پر بحث در معماری است. تنوع شیوهها، طرحها و مصالحی که میتوان از آنها در این حیطه بهره برد بسیار بالاست. پرداختن به انواع نمای ساختمان مسکونی و خصوصیاتی که باید داشته باشد بسیار گسترده است. در ادامه به بررسی چند مورد از مصالح پرکاربرد در نمای ساختمان مسکونی میپردازیم.

چوب پلاست:
نمای چوب پلاست از محصولات جدید و نوآورانه است. نمای چوب پلاست از مواد اولیه یعنی: تراشههای چوب، پلاستیک بازیافتی مرغوب و آرد مخصوص است که حاصل ترکیب گرانول یا پودر چوب و مواد پلیمری است. نمای چوب پلاست تحت فشار و دمای بالا طی فرآیند اکستروژن شکل میگیرد و ضمن دارا بودن ویژگیهای ظاهری چوب، مزایای دیگری نیز دارد. پیستر در مقاله ارزانترین نمای ساختمان راجع به اجرای نما با این محصول نوین صحبت شده است. با ما همراه باشید تا در ادامه به معرفی بیشتر این محصول بپردازیم.
نما ساختمان مسکونی با چوب پلاست چیست؟
وقتی بحث از نمای ساختمان مسکونی و خصوصیاتی که باید داشته باشد به میان میآید، بدون شک، نمای چوبی یکی از قدیمیترین و خاطره انگیزترین پیشنهادات است. نمای چوب پلاست از جمله متریالهای نوین و مدرنیست که در سالهای اخیر به کار میرود؛ نمای چوب پلاست زیبایی طرح چوب را در کنار ضدآب بودن، مقاومت در برابر فرسایش، اشعه آفتاب، حشرات و خوردگی داراست. طراحی نمای ساختمان مسکونی با چوب پلاست موجب صرفهجویی در مواد اولیه و حفاظت از درختان و محیط زیست میگردد. صفحات چوب پلاست در ابعاد و با سطح مقطعهای گوناگون ساخته میشوند.
برای اجرای نمای ساختمان مسکونی با چوب پلاست باید زیرسازی مناسبی صورت پذیرد. برای این منظور پس از نصب ریلهای فلزی، پنلهای چوب پلاست روی آن نصب میگردد. نکته قابل توجه رعایت چند میلیمتر فضای لازم برای انبساط پنلها است، زیرا در اثر افزایش دمای محیط، نمای چوب پلاست اندکی منبسط میگردد.

سنگ مرمر:
از قدیمالایام یکی از مواد طبیعی که در نمای ساختمان مسکونی مورد استفاده قرار میگیرد، سنگ مرمر است. زیبایی، استحکام، عایق بودن در برابر گرمای شدید در فصول گرم و انتقال خوب نور خورشید در محیط از ویژگیهای سنگ مرمر است.
سنگ گرانیت:
سنگ گرانیت یا آذرین حاصل فعالیتهای آتشفشانی است. این سنگ به دلیل دارا بودن طرحهای شگفتانگیز مورد توجه است. استحکام بالا و مقاومت در برابر شکستگی و فرسایش از دیگر ویژگیهای این سنگ است. البته به دلیل سختی استخراج و فرآوری از قیمت بالایی برخوردار است.
کامپوزیت آلومینیوم:
از مواد جدید مورد استفاده در نمای ساختمان مسکونی، کامپوزیت آلومینیوم است که از ترکیب چند لایه pvc به همراه روکشی از آلومینیوم شکل میگیرد. امروزه انواع نسوز این کامپوزیتها مورد استقبال قرار میگیرد.
شیشه و سایر سطوح شفاف:
به کار بردن سطح شیشهای ظاهری مدرن و جذاب به نما میبخشد. البته نمای شیشه کمتر برای ساختمانهای مسکونی به کار برده میشود و طبق قوانین شهرسازی، نمیتواند بیشتر از 60 درصد سطح نما را بپوشاند.
آجر:
از عناصر قدیمی متداول در معماری و نماسازی شهریست؛ بسیاری از بناهای مهم شهری با نمای آجر شکل گرفته اند. زیبایی، قیمت مناسب و سهولت اجرای طرحهای متنوع از ویژگیهای نمای آجریست.
چوب:
از قدیمیترین عناصر به کار رفته توسط بشر برای ساخت مسکن است. سبک بودن، طرحهای زیبا و در دسترس بودن از مزیتهای چوب است. اما آسیبپذیری در برابر حشرات، پوسیدگی و احتمال آتشسوزی موجب کاهش تمایل به استفاده از چوب گردیده است؛ ضمن این که استفاده زیاد از چوب به محیط زیست آسیب میزند.
چوپکس از تولید تا طراحی و اجرا همراه شماست
جهت اجرای نما ساختمان، اطلاع از قیمت چوب پلاست و همچنین دریافت مشاوره رایگان با ما در تماس باشید
مشاوران متخصص تیم ما آماده ارائه بهترین راهکارها در رابطه با نمای ساختمان مسکونی و خصوصیاتی که باید داشته باشد به شما عزیزان هستند