طرح های اصلی پرکاربرد در روف گاردن !

طرح های اصلی پرکاربرد در روف گاردن !
فهرست مطالب

طرح های اصلی پرکاربرد در روف گاردن !

امروزه روف گاردن و اجرای آن در انواع مختلف شرایط آب و هوایی، اقتصادی و … میسر شده است. با توسعه تکنولوژی در زمینه مهندسی ساختمان و معماری، انواع مختلف روف گاردن در چارچوب چند طرح اصلی اولیه قابل اجرا هستند. این طرح­‌های اصلی، بر اساس کاربرد و نیز عمق بستر کاشت، به سه گروه گسترده (Extensive green roof)، متمرکز (intensive) و نیمه گسترده (semi-intensive) تقسیم ­بندی می‌­شوند.

  • روف گاردن گسترده: به کمترین ابزار و امکانات نیاز داشته و در مواردی که امکان تقویت و زیرسازی سقف امکان پذیر نباشد، قابل استفاده است. عمق بستر کاشت در این طرح، کمتر از 5 اینچ و وزن روف گاردن در هر متر مربع بین 60 تا 180 کیلوگرم می‌­باشد. در طراحی روف گاردن، بستر کاشت گسترده نیاز به هزینه کمتر و حداقل مراقبت دارد.
  • روف گاردن متمرکز: با عمق بستر کاشت عمیق‌تر نسبت به طرح‌های دیگر روف گاردن و وزن حدود 180 تا 500 کیلوگرم بر مترمربع، نیازمند تجهیزات کامل‌تر، تقویت و زیرسازی سقف بوده و هزینه بالاتری نسبت به سایر طرح ها دارد.
  • روف گاردن نیمه متمرکز: این طرح از نظر تجهیزات زیرسازی و هزینه‌ها، مابین دو طرح قبلی قرار دارد و همچنین نیازمند نگهداری و مراقبت متوسط نسبت به آنها می‌­باشد.

مشاوره رایگان جهت طراحی و اجرای بام سبز

مشاوره رایگان با کارشناسان چوپکس 

02122901835

02122206807

سه مرحله اصلی در طراحی روف گاردن بی نقص

مرحله اول: گرفتن مجوزهای قانونی و آماده کردن طرح اولیه

1) گرفتن مجوز

ابتدا باید مشخص شود که منطقه مورد نظر شما، طبق مقررات شهرداری، برای اجرای روف گاردن مجاز است یا خیر.

2) تعیین ظرفیت باربری سقف

ظرفیت باربری را می‌­توان بیشترین وزن قابل تحمل توسط سازه سقف، تعریف کرد؛ پس از محاسبه ظرفیت باربری سقف، در صورت نیاز اقدامات لازم برای تقویت سقف صورت خواهد گرفت.

  کف سازی در طراحی روف گاردن

3) تعیین الگوی وزش باد و تابش آفتاب در پیرامون ساختمان

با توجه به نیاز روزانه گیاهان به تابش مستقیم نور آفتاب و همچنین آسیب پذیر بودن آنها در مواجهه با وزش باد شدید، بهتر است موقعیت ساختمان خود را برای طراحی روف گاردن بررسی نمایید.

4) ترسیم طرح کلی روف گاردن

در این مرحله، ایده‌های مورد نظر خود را با طراح روف گاردن در میان بگذارید؛ معمولاً سه طرح اولیه با رنج قیمت و امکانات مختلف به متقاضی پیشنهاد می‌­گردد تا از بین آنها طرح دلخواه را انتخاب نماید.

مرحله دوم: زیرسازی فنی- مهندسی سقف در طراحی روف گاردن

زیرسازی روف گاردن شامل تمام عملیات فنی-مهندسی برای آماده سازی بستر سقف مانند: طراحی سیستم زهکشی، آبیاری، کفسازی، برق کشی، لوله کشی و … می‌­شود.

چگونه پاسیو زیبا داشته باشیم !                             بیشتر بخوانید

 

  • طراحی سیستم آبیاری روف گاردن

با توجه به نیاز مهم گیاهان به آبیاری به ویژه در روف گاردن­، طراحی یک سیستم آبیاری هوشمند برای جلوگیری از خشک شدن گیاهان و همچنین، کاهش رواناب احتمالی ناشی از آبیاری، امری ضروری در طراحی روف گاردن می‌‌باشد .

  • زهکش مناسب در طراحی روف گاردن

طراحی لایه زهکش مناسب موجب جمع آوری رواناب ناشی از آبیاری گیاهان یا بارش باران شده و از ایجاد گند آب و پوسیدگی‌های بعدی برروی سقف یا در محدوده ریشه گیاهان جلوگیری می‌­کند. این لایه، دارای چند بخش مختلف برای عبور آب، جمع آوری آب مازاد و لایه محافظ برای جلوگیری از رشد ریشه‌ها و رسیدن آنها به سازه سقف است.

علاوه‌براین، بهره‌گیری از عایق رطوبتی، برای جلوگیری از نفوذ رطوبت لایه­‌های کشت به سازه سقف و کاهش احتمال آسیب آن در طراحی روف گاردن ضروری می‌‌باشد. بنابراین، یک عایق رطوبتی مناسب، باید در برابر نفوذپذیری و فرسایش، مقاومت بالایی داشته باشد. برای جلوگیری از انتقال دانه‌های خاک به لایه­‌های زیرین و از بین رفتن ترکیب مناسب آن از لایه فیلتر، استفاده می‌­باشد.

سه مرحله اصلی در طراحی روف گاردن بی نقص

کف سازی در طراحی روف گاردن

مسئله مهم در انتخاب مصالح مناسب برای کفسازی روف گاردن، توجه به وزن مصالح آنهاست. علاوه‌براین، کفپوش باید در برابر عوامل فرسایشی محیطی، مانند: باران، باد و نور خورشید مقاوم باشد. معمولاً از شن، سنگ ریزه، قلوه سنگ، چوب، چوب پلاست و … برای کف سازی روف گاردن استفاده می‌­شود.

  • استفاده از سنگ ریزه در کفسازی، باعث کاهش هزینه نصب و اجرا، نسبت به مصالح چوبی می‌­شود
  • استفاده از گلدان و کف سازی چوبی سبک وزن موجب کاهش بار سقف خواهد شد

انتخاب خاک بستر مناسب و اهمیت آن در طراحی روف گاردن

تعویض خاک بستر کاشت، کار بسیار دشواری بوده و گاهی نیازمند بازسازی کامل لایه‌­های زیرساخت است. از این‌رو، باید خاکی با ترکیب مناسب تهیه نمود تا دارای تمام مواد معدنی و نیازهای گیاهان برای چند سال آینده بوده و نیز دارای وزن مخصوص پایینی باشد.

مشاوره رایگان جهت طراحی و اجرای بام سبز

02122206807

مرحله سوم: انتخاب و چیدمان عناصر  در طراحی روف گاردن

آخرین مرحله از طراحی روف گاردن، شامل: انتخاب فلاورباکس و گیاهان مناسب، انتخاب و چیدمان صندلی روف گاردن، خرید دکوراسیون جانبی مورد علاقه و … می‌­شود.

  • صندلی و مبلمان مناسب با توجه به شرایط بارندگی منطقه، میزان رطوبت، بودجه مالی شخص متقاضی و نیز کاربرد آن انتخاب می‌­شود.
  • بهتر است از گونه­‌های بومی‌ گیاهان، به دلیل مقاومت بهتر آنها در برابر شرایط آب و هوایی منطقه، برای طراحی روف گاردن استفاده نمایید.
  • استفاده از وسایل تزیینی جانبی مانند: آب نما، آلاچیق، مجسمه، چراغ‌های روشنایی، کوسن‌ها، باربیکیو و … از موارد سلیقه‌ای قابل اجرا در طراحی روف گاردن هستند.
  • گلدان­‌های چوبی و پلاستیکی سبک وزن و دارای عمق زیاد برای رشد بهتر ریشه­‌ها، گزینه مناسب­‌تری هستند؛ همچنین، طراحی نرده‌های ایستاده برای گلدان­‌ها، با هدف افزایش فضای باز، صورت می‌­‌گیرد.
  • به طور کلی، برخی گیاهان، به دلیل رشد کندتر و نیازهای اولیه کمتر، برای استفاده در روف گاردن مناسب­‌تر هستند. از جمله: یاس بنفش، سیب صحرایی، افرا، مگنولیا، زرشک تزیینی، چمن های تزیینی، ابریشم مصری.

چوپکس از تولید تا طراحی و اجرا همراه شماست

جهت مشاوره رایگان یا اطلاع از قیمت چوب پلاست با ما در تماس باشید

4.9/5 - (14 امتیاز)
طرح های اصلی پرکاربرد در روف گاردن !

مشاوره رایگان با کارشناسان چوپکس 

02122901835

یک دیدگاه در “طرح های اصلی پرکاربرد در روف گاردن !
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به بالا