تجهیزات روف گاردن چیست؟ مقدمات لازم برای ساخت

Roof garden equipment
فهرست مطالب

روف گاردن یا بام سبز به معنای ساخت فضای سبز در محیطی بالاتر از سطح زمین است، اهمیت طراحی و ساخت روف گاردن بر هیچ‌کسی پوشیده نیست. روف گاردن یا بام سبز در واقع با هدف استراحت و آرامش، تولید اکسیژن، تمیز کردن هوا، صرفه‌جویی در مصرف انرژی ساخته می‌شود. 

اما برای ساخت و تکمیل روف گاردن به تجهیزات و متریال مختلفی نیاز دارید که در این بلاگ قصد داریم علاوه بر معرفی تجهیزات، مراحل ساخت روف گاردن را کامل شرح دهیم. 

مشاوره رایگان با کارشناسان چوپکس 

02122901835

مراحل تجهیزسازی برای ساخت روف گاردن 

ساخت روف گاردن دارای مراحل مختلفی است که این مراحل تجهیزسازی باید کامل و عیب و نقص انجام شود که عبارتنداز: 

1- عایق سازی کف از نظر صوتی در صورت لزوم

یکی از اولین اقداماتی که در زمان طراحی و ساخت روف گاردن باید انجام دهید، زیرسازی و عایق‌سازی آن است که مانع ورود آب و خاک به لایه‌های زیرین می‌شود. در زیرسازی روف گاردن باید به ایزولاسیون و آب‌بندی صحیح و اصولی توجه داشته باشید و از یک عایق مقاوم و مناسب برای ممانعت از ورود آب به لایه زیرین استفاده کند.

نکته مهم دیگری که در زمان طراحی روف گاردن و زیرسازی باید به آن توجه داشته باشید استفاده از یک عایق ضد ریشه است.

همانطور که می‌دانید ریشه برخی گیاهان به صورت عمودی رشد می‌کنند و ممکن است از عمق زیرسازی طبقات عبور کنند، به همین دلیل باید از یک عایق ضد ریشه استفاده کنید.

آخرین مرحله زیرسازی مربوط به شبکه‌های آهنی است که از آن برای ساخت آلاچیق، آتشدان و فلاور باکس استفاده می‌کنند.  

پس تا به اینجا باید سه مرحله زیر انجام شود:

  • اجرای کف‌سازی و شیب‌بندی 
  • اجرای عایق ضد ریشه به صورت پرایمر یا اپوکسی‌های چند جزئی 
  • اجرای لایه محافظ به دلیل تجمع آب در کف روف گاردن و ممانعت از ورود آب به سقف زیرین 

2- کفپوش و کفسازی ( کفپوش چوب پلاستیک، چمن مصنوعی، تایل بتنی، سرامیک پرسلان، سنگ قلوه)

برای پوشاندن زیرسازی و نازیبایی‌ها باید از کفپوش مناسب استفاده کنید تا روف گاردن جلوه و نمای بهتری داشته باشد. کفپوش روف گاردن دائما در معرض تماس با عوامل خارجی چون رطوبت، آب، نور خورشید و غیره قرار داد و در ساخت آن باید از مواد و متریالی استفاده شود که کیفیت و دوام بالایی داشته باشند.
در طراحی کف روف گاردن از متریالی چون چمن مصنوعی، قلوه سنگ، شن، سرامیک‌های مخصوص و غیره استفاده می‌کنند که جلوه فضای سبز را دوچندان خواهد کرد.

Roof garden equipments

3- گلدان با لایه سازی و آماده سازی جهت کاشت

برای ساخت گلدان با لایه‌های مختلف و آماده‌سازی آن به زیرسازی مناسبی نیاز دارید، در مکان‌هایی که گل و گیاه قرار می‌گیرند باید از عایق رطوبتی استفاده شود تا از نفوذ آب به سقف زیرین جلوگیری کند. بعد از عایق رطوبتی، تایل‌های زهکشی و فیلتر کننده آب روی عایق رطوبتی قرار می‌گیرند.

برای کاشت گلدان نمی‌توانید از هر خاکی استفاده کنید زیرا خاک روف گاردن باید قدرت جذب بالایی داشته باشد و برای مدت زمان بیشتری رطوبت را در خود نگه ‌دارد. 

4- نیمکت (نشیمن)، سطل آشغال، آتشدان، باربیکیو

برای طراحی و ایجاد یک فضای نشیمن و آرامبخش که بتوانید با دوستان و خانواده خود ساعاتی را در آنجا استراحت کنید از اجزایی چون نیمکت، آتشدان و باربیکیو و غیره در طراحی روف گاردن استفاده می‌کنند. 

5- پرگولا یا آلاچیق، چتر، سایه بان

پرگولا یا آلاچیق از اجزایی هستند که دائما در معرض تابش نور خورشید و تغییرات آب و هوایی قرار دارد، به همین دلیل باید از مواد و متریالی(ترموود، چوب پلاست) در ساخت آن استفاده کنید که مقاومت و دوام بالایی داشته باشند.
در حال حاضر آلاچیق چوبی، شیشه‌ای، فلزی و غیره از مدل‌هایی است که وزن کم و ظاهر متفاوتی دارند و در طراحی روف گاردن مورد استفاده قرار می‌گیرند.

چتر و سایه‌بان از دیگر مواردی هستند که می‌توان به عنوان جایگزین آلاچیق از آن‌ها استفاده کرد.

6- دیوار سبز، نرده، دیوار جداکننده

روف گاردن را می‌توان با استفاده از دیوار سبز، نرده و دیوارهای جدا کننده به بخش‌های مختلفی تقسیم کرد و به اصطلاح فضاسازی انجام داد. فضاسازی روف گاردن یک امر سلیقه‌ای است و هر کسی با توجه به ایده و طراحی که دارد این کار را انجام می‌دهد. 

7- نورپردازی

نورپردازی نقش بسیار مهمی در فضاسازی و زیبایی روف گاردن دارد، استفاده از نورهای مخفی و کم رنگ در قسمت بالای دیوار و درختان عمق بیشتری به فضا می‌دهد و زیبایی آن را دو چندان می‌کند. یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در نورپردازی ورودی و خروجی روف گاردن است که از اهمیت بالایی برخوردار است. 

8- کاشت گل و گیاه

در زمان انتخاب گل و گیاه برای روف گاردن باید شرایط آب و هوایی، وزش باد، ارتفاع بالا، آبیاری دوره‌ای را در نظر بگیرید. علاوه بر گل و گیاه می‌توانید سبزیجات مختلفی در فلاور باکس‌ها بکارید.

9- سیستم آبیاری

با توجه به متراژ فضای روف گاردن سیستم آبیاری آن متفاوت خواهد بود. در طراحی روف گاردن چند مدل سیستم آبیاری وجود دارد:

  • سیستم آبیاری قطره‌ای: این مدل آبیاری مصرف آب را به حداقل می‌رساند و به آرامی و قطره‌ای آب را وارد خاک می‌کند. از این مدل آبیاری به منظور کاهش مصرف انرژی و آب و صرفه‌جویی در هزینه‌های مربوط به تجهیزات آبیاری استفاده می‌کنند. 
  • سیستم آبیاری قابل بازیافت: نحوه کارکرد سیستم آبیاری قابل بازیافت با توجه به ذخیره آب باران و پمپاژ آن برای آبیاری است. این مدل آبیاری تنها در مناطقی پاسخگو است که آب و هوای بیشتر روزهای سال، بارانی باشد. 
  • سیستم آبیاری آبپاش: این سیستم آبیاری در روف گاردن نمی‌تواند نیاز گیاه را به آب تامین کند و استفاده از آن از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست. 
  • سیستم آبیاری ساده: سیستم آبیاری ساده یکی از رایج‌ترین سیستم‌های آبیاری است که با استفاده از لوله و قطره چکان، تایمر معمولی یا هوشمند، پمپ و مخزن آب انجام می‌شود. 

جمع‌بندی 

نیاز به روف گاردن یا بام سبز امروزه در شهرهای بزرگ بیشتر احساس می‌شود. با افزایش جمعیت در شهرهای بزرگ و گسترش شهرنشینی خانه‌های عمودی و برج‌های بلند جای خانه‌های ویلایی و حیاط‌دار قدیمی را گرفته‌اند. با توجه به ساخت ‌و سازهایی که انجام می‌شود فضای کمتری را به فضای سبز اختصاص می‌دهند و حیاط‌های بزرگ خانه‌های قدیم جای خود را به پارکینگ و لابی ساختمان‌ها داده‌اند. این موضوع از دیدگاه دوستداران محیط زیست کمی ناراحت کننده و خطرناک است، به همین دلیل طراحان به دنبال راهی برای ایجاد فضای سبز بیشتر هستند.

روف گاردن یکی ایده‌های جدید و پرکاربردی است که در آخرین طبقه ساختمان‌ طراحی و ساخته می‌شود و می‌تواند به فضای امن و آرام‌بخشی برای استراحت و جمع‌های دوستانه تبدیل شود.

Rate this post
تجهیزات روف گاردن چیست؟ مقدمات لازم برای ساخت

مشاوره رایگان با کارشناسان چوپکس 

02122901835

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به بالا